Slim boodschappen doen

Weekmenu

Ben jij een planner en maak je een boodschappenlijstje? Of bekijk je liever per dag wat je gaat eten? Zoals jullie natuurlijk wel verwacht hadden ben ik echt een planner en werk ik met een week menu. Ik doe altijd op vrijdag boodschappen en mijn week menu begint dan ook altijd op vrijdag. Maar dit is natuurlijk voor iedereen verschillend.Het week menu hang ik op, op een voor iedereen zichtbare plek.

Maar waarom een week menu?

  • Het scheelt ontzettend veel gezeur van de kinderen; “wat eten we vandaag?” is bij ons een veel gehoorde vraag. Nou, kijk maar op het bord.
  • Je hoeft minder vaak naar de winkels toe, en het voorkomt dus ook impulsaankopen.
  • Je weet precies wat je gaat maken en er wordt dus minder weggegooid.
  • Het helpt je om je budget onder controle te houden.

En hoe maak je zo’n week menu?

  1. Kijk eerste eens wat je nog in huis hebt.

Ik heb zelf nogal de neiging om voorraden aan te leggen (zeker als iets in de aanbieding is.) Maar kijk dus voordat je het week menu samenstelt eerst eens naar wat je nog in huis hebt en pas producten die je anders weg moet gooien zoveel mogelijk toe in je week menu.

  1. Wat is er in de aanbieding?

Door je week menu hierop aan te passen kun je veel meer boodschappen halen voor je geld. Ik werk zelf altijd met de app van Albert Hein. In deze app zie je alle bonus aanbiedingen bij elkaar en door deze aan te klikken worden ze vanzelf toegevoegd aan je boodschappenlijstje.

Op www.supermarktaanbiedingen.nl of www.spotta.nl of www.reclamefolder.nl vind je alle aanbiedingen bij elkaar (Deze aanbieders hebben vaak ook wel een handige app.)

  1. Zijn er nog Bijzonderheden ?

Nadat je helder hebt welke producten er echt moeten worden opgegeten is het ook belangrijk om even in je agenda te kijken. Misschien komt er wel visite, waardoor je meer boodschappen nodig hebt, of zijn er dagen dat je buiten de deur eet

  1. Het maken van een week menu.

Nu je overzichtelijk hebt hoeveel maaltijden je moet verzinnen, wat er nog in de koelkast ligt en wat er in de aanbieding is, kun je het week menu in elkaar gaan zetten. Op internet zijn er veel bloggers die weekmenu’s aanbieden, ook in de gratis tijdschriften van jou supermarkt vind je vaak weekmenu’s. Daarnaast kan je ook gewoon je gezonde verstand gebruiken of datgene op je menu zetten wat jij en je huisgenoten lekker vinden.

  1. Boodschappenlijstje

Aan de hand van je week menu maak je een boodschappenlijstje. Hou hierbij natuurlijk ook rekening met ontbijtproducten, verzorgingsproducten en andere artikelen die aangevuld moeten worden.

Aan de hand van het boodschappenlijstje kun je dan de boodschappen doen, waardoor je geen producten meeneemt die je eigenlijk niet nodig had…. (tenzij het een aanbieding is die je echt niet kunt laten liggen en wat je een week later wel weer kunt gebruiken.) Het enige wat je wel nodig hebt om op deze manier boodschappen te doen is een goede vriezer (voor al je vlees en brood) en een grote koelkast.

Als cadeautje heb ik voor jou een printable ‘Happy-Organized’ week menu toegevoegd.

happy-organized-boodschappenlijst

Een overzichtelijk boodschappenlijstje en maaltijdplanner ineen. Hierop zijn de boodschappen per categorie of afdeling in de supermarkt ingedeeld. Zo zie je in een oogopslag wat je allemaal nodig hebt en loop je niet als een kip zonder kop je rondjes door de supermarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *