Tips om het huishouden te plannen

Als moeder gebeurt het vast wel regelmatig dat je echt niet meer weet waar je de tijd vandaan moet halen. Hoe kan werk, vriendinnen, sporten, koken, de kids naar zwemles brengen en je partner aandacht geven, op een goede manier gecombineerd worden?

Lees hieronder een paar tips om het huishouden beter te plannen.

1. Gebruik een weekplanner voor het huishouden.

Door op te schrijven wat er de hele week gedaan moet worden en door wie geef je jezelf erg veel rust. Je hebt het gevoel dat alles op een rijtje staat en hebt niet constant nog van die to-do lijstjes die door je hoofd dwarrelen. Wil je gedurende het hele jaar bijhouden wanneer klusjes gedaan moeten worden en activiteiten plannen? Dan is de homeplanner echt iets voor jou. Nu verkrijgbaar via www.plan-point.nl

homeplanner-2016

2. Doe niet alles tegelijk.

Je kind op zwemles doen, de dierentuin laten zien en leren voetballen hoeft echt niet allemaal binnen de eerste jaren te gebeuren. Neem de tijd en wacht tot de kinderen er zelf om vragen.

3. Zie de humor er van in.

Probeer het plannen niet TE serieus te nemen. Blijf rustig en raak niet in de stress als er een keer iets niet op tijd lukt of als het schema in de war raakt omdat een van je kinderen ziek op bed ligt.

4. Stel prioriteiten.

Geef goed in de planning aan waar de prioriteiten liggen. Dit kan een opgeruimd huis zijn, een goede conditie en/of goed opgevoede kids. Pas wel weer op met teveel prioriteiten stellen. Twee a drie is wel het maximum.

5. Maak goed gebruik van je vrienden en familie.

Je hoeft echt niet alles in je eentje te doen en accepteer de hulp van je familie en vrienden. Laat ze een keertje op je kids passen, voor je koken of de tuin in de gaten houden. Als moeder verdien je echt wel wat hulp.

6. Maak bepaalde gewoontes.

Door van het naar bed gaan of verjaardagen vieren een routine te maken, zorg je voor duidelijkheid. Maar nog belangrijker: het zorgt voor goede en warme herinneringen met het gezin.

7. Plan altijd tijd voor jezelf en je partner in.Creatief opruimen

Natuurlijk wil je bijna al je vrije tijd aan je kids besteden, maar zorg dat je ook tijd voor jezelf en je partner vrijmaakt. Plan een vaste avond per week/maand in voor quality-time met z’n tweeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *